Limbaje de Programare și utilitatea lor

Limbaje de Programare și utilitatea lor

Hey salut, 

După multe contraziceri, noi cei de la Endower Academy am hotărât să venim în ajutorul tău și să îți explicăm puțin ce e cu programarea, care sunt cele mai importante limbaje de programare și utilitatea lor. Ce zici, ne acorzi 5 minute din timpul tău prețios pentru asta?

  1. C –  ca limbaj de programare este unul care își face apariția prin anii ‘60 ai secolui trecut, din aceste cauze uneori el este tratat ca un limbaj vechi, este o abordare greșită deoarece cu anii el a devenit doar din ce în ce mai prețios în rândul mai multor dominii ca Eembedded, BackEnd, pe lângă asta a dat viața mai multor limbaje ca C#.

  1. Java – (POO) Programarea Orientată pe Obiect, nu ar fi fost la nivelul actual fără contribuția acestui limbaj, poate că unii au dreptate când spun că împrumută sintaxa de la C si C++, dar nu asta îl face atât de special, ci posibilitățile care le deschide pentru developeri.

  2. PHP – un limbaj de programare proiectat pentru web, dinamic și foarte bun pentru începători, se învață destul de ușor cu puțină perseverență). 80% din siteurile care există azi au la bază php, în care intră și Facebook, Wikipedia, WordPress etc.
  1. Python –  Este un limbaj de programare cu scop general utilizat pentru dezvoltarea web și ca limbaj de asistență pentru dezvoltatorii de software. Este, de asemenea, utilizat pe scară largă în calculul științific, în extragerea datelor și în învățarea mașinii. Creșterea continuă și cererea pentru dezvoltatorii de învățare automată poate conduce la popularitatea Python.
  1. Javascript –  bunicul limbajelor de programare. Nu este o surpriză pentru noi – JavaScript este folosit de peste 80% dintre dezvoltatori și de 95% din toate site-urile web pentru orice logică dinamică din paginile lor. Mai multe cadre frontale pentru JavaScript, cum ar fi React și AngularJS, au un potențial viitor imens pe măsură ce IoT și dispozitivele mobile devin mai populare, așa că ne îndoim că vom vedea o scădere a popularității JavaScript în curând. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *